Jean-Léon Gérôme, Pygmalion et Galatea, 1890.Pygmalion is een beeldhouwer uit Cyprus, die beweert dat hij altijd onbewogen blijft voor de schoonheid van vrouwen, hij wordt alleen bewogen door de kunst die hij zelf beeldhoudt. Op een dag maakt hij echter een ivoren beeld dat zo mooi is dat hij er verliefd op wordt.Op het feest ter ere van de godin Venus, spreekt Pygmalion de wens uit dat zijn ivoren vrouw een echte vrouw mag worden. Venus laat zijn wens in vervulling gaan. Wanneer hij thuiskomt haast hij zich naar zijn geliefde beeld en kust haar op de mond. Zo wordt het ivoor plots vlees, de kilte verdwijnt en zij wordt een echte vrouw, Galatea genaamd.(naar Ovidius, Metamorfosen).

Jean-Léon Gérôme, Pygmalion et Galatea, 1890.

Pygmalion is een beeldhouwer uit Cyprus, die beweert dat hij altijd onbewogen blijft voor de schoonheid van vrouwen, hij wordt alleen bewogen door de kunst die hij zelf beeldhoudt. Op een dag maakt hij echter een ivoren beeld dat zo mooi is dat hij er verliefd op wordt.
Op het feest ter ere van de godin Venus, spreekt Pygmalion de wens uit dat zijn ivoren vrouw een echte vrouw mag worden. Venus laat zijn wens in vervulling gaan. Wanneer hij thuiskomt haast hij zich naar zijn geliefde beeld en kust haar op de mond. Zo wordt het ivoor plots vlees, de kilte verdwijnt en zij wordt een echte vrouw, Galatea genaamd.

(naar Ovidius, Metamorfosen).

9 notes

  1. aph-germany reblogged this from rougeimaginaire
  2. lenasmiled reblogged this from rougeimaginaire
  3. rougeimaginaire posted this